NRSO: De rope skipping bond van Nederland

Topsport opleidingen

Jong talenten opleiding

Jongens en meisjes vanaf 8 jaar (t/m 14 jaar) kunnen uitgenodigd worden voor de jong talenten opleiding. De jonge talentvolle sport blijft minimaal 1 keer per week bij zijn/ haar huidige club trainen. Daarnaast wordt in overleg met de sporter, ouders en huidige trainer bepaalt hoe vaak per week de sporter bij de topsportclub gaat trainen.

Tijdens de jong talent opleiding wordt er gewerkt aan de basis technieken van rope skipping. Er wordt zowel aandacht besteed aan individuele- als teamonderdelen. Daarbij wordt er gewerkt aan algemene fysieke en motorische vaardigheden die een bijdragen leveren aan de uiteindelijke rope skipping prestaties. Plezier in rope skipping en leren om hard te trainen staan zijn de kernwaarden van deze opleiding.

De jong talenten springen wedstrijd in Nederland en Belgiƫ. Hierbij zal de nadruk liggen op teamwedstrijden, waarbij er per sporter afhankelijk gekeken wordt of individuele wedstrijden, op dat moment in de loopbaan, bijdragen aan de ontwikkeling van de sporter.

Nationale selectie

Indien een sporter plezier blijft behouden in het sporten op hoog niveau, stroomt hij of zij vanaf zijn 15e levensjaar door naar de junioren en senioren opleiding. In deze periode focussen sporters zich specifiek op de wedstrijdonderdelen en rope skipping specifieke technieken.

De rope skippers worden voorbereid op Europese en wereld kampioenschappen waar zij moeten presteren rond hun 20e levensjaar. In de voorbereiding op deze wedstrijden springen zij wedstrijden in verschillende landen in Europa. In deze groep wordt er specifiek gekozen voor individuele wedstrijden of teamwedstrijden. In sommige gevallen kan het beide.

Nog steeds is het plezier in de sport het aller belangrijkst, alleen worden er nu ook prestaties verwacht van de sporters.

Comments are closed.