NRSO: De rope skipping bond van Nederland

Club start-up project

Wanneer je een rope skipping groep wil starten bij jouw club dan zijn er twee dingen die je moet regelen:

  1. Zorg dat je een uur per week een (gym)zaal tot je beschikking hebt van minimaal 10 bij 10 meter.
  2. Maak iemand enthousiast om de opleiding tot rope skipping train(st)er te volgen en minimaal één uur per week les te geven.

Wanneer je deze twee dingen geregeld hebt maken we in overleg met het bestuur van de vereniging en de toekomstige trainer een opleiding op maat. Dit houdt in dat er een ervaren rope skipping trainer een jaar lang les komt geven bij jullie vereniging. In het begin van het jaar als de opleider de lessen verzorgen en de toekomstige train(st)er zal assisteren. Na een aantal weken/ maanden zal de nieuwe train(st)er delen van de les overnemen en uiteindelijk de hele les draaien.

Afhankelijk van de vaardigheden van de nieuwe train(st)er zal er aandacht besteed worden aan de basisvaardigheden van het lesgeven (op welke plek sta je in de zaal, hoe geef je een uitleg, hoe is een les opgebouwd, stemgebruik etc.) Daarnaast zal de meeste aandacht gaan naar rope skipping didactische vaardigheden. Allereerst wordt er uitgelegd welke rope skipping onderdelen er zijn en in welke volgorde je ze aanleert aan kinderen. Tegelijkertijd krijg je toels om kinderen te helpen, technische aanwijzingen te geven en te differentiëren tijdens je les.
Het is dus handig als je al ervaring hebt in het lesgeven, maar dit is geen vereiste.

Na iedere les is er ongeveer een uur de tijd om de les na te bespreken, een nieuwe les voor te bereiden en eigen vaardigheid op te doen. Er is dan ook zeker inbreng voor eigen thema’s en vragen.

Indien je de luxe hebt om twee trainsters op te leiden, wordt dat ten zeerste aangeraden. Het opleiden van twee train(st)ers brengt geen extra kosten met zich mee en geeft de club wel de garantie dat de les door kan gaan als één van de twee train(st)ers stopt of ziek is. Daarnaast kunnen ze elkaar ondersteunen tijdens de lessen.

Na een jaar wordt er gekeken of de train(st)er in staat is om zelfstandig rope skipping lessen te verzorgen. Indien dit het geval is zal de opleiding beëindigd worden en gaat de club op eigen kracht verder. Uiteraard is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de opleider en ondersteuning te vragen bij de lessen. Indien een train(st)er nog niet in staat is om zelf de lessen te verzorgen, zal er gekeken worden wat de train(st)er nog nodig heeft qua opleiding. De opleiding zal dan verlengt worden.

Kosten

Als startende vereniging heb je de volgende kosten:

  • Betalen van de opleider. (Vergoeding en reiskosten)
  • Betalen van de eventuele zaalhuur
  • Aanschaffen van materiaal
  • Bondscontributie per lid

Ben je enthousiast geworden over dit project en wil je graag starten of meer informatie? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

    Comments are closed.