NRSO: De rope skipping bond van Nederland

Rope skipping train(st)er worden?

Er zijn drie manieren om rope skipping train(st)er te worden:
1.
Maak gebruik van het ‘club start-up project’ en ga direct lesgeven bij een vereniging. Voor meer informatie over dit project zie de tegel ‘club start-up project’.

2.
Kom een jaar lang stage lopen bij één van de bestaande rope skipping clubs. Het voordeel van deze opleiding is dat je geen tijd hoeft te besteden aan het werven van leden, de ledenadministratie, het kopen van materiaal en het huren van de zaal. Dit wordt allemaal gedaan door de vereniging waar je stage bij loopt. Een jaar lang (in overleg kan het korter of langer) loop je mee met verschillende groepen en mag je ook zelf les geven. Tijdens en na de lessen wordt er aandacht besteed aan verschillende rope skipping onderdelen, didactische vaardigheden en aanwijzingen en verschillende manieren om trucen op een speelde manier aan te bieden. Je leert dus door het te doen. Na een jaar ben je in staat om zelfstandig rope skipping training te geven.

3.
Volg verschillende bijscholingen op het gebied van rope skipping. Leer de basis, didactische vaardigheden, differentiaties, spelletjes, maak kennis met verschillende materialen en werk aan je eigen vaardigheid. Wanneer je voldoende kennis hebt verzameld kan je je eigen groep starten.

Comments are closed.